Salamanca - Cantagallo / 86 km -- Cantagallo - Grimaldo / 86 km

24.8.2022

Voi että, tuo helle yhdessä paahtavan auringon kanssa hyydyttää meidät. Meillä on takana kaksi todella raskasta ajopäivää. Varjopaikkoja ei näillä seuduin löydy, johon pysähtyisi vähän huilaamaan. Mittari näytti iltapäivällä +45.

Eilen Salamancasta lähtö sujui melko hyvin, oli pilvistä ja mukavan vilpoisaa. Nousut alkoivat heti ja jatkuivat Cantagalloon. Vertikaalista nousua yhteensä yli 1000 metriä ja se ainakin hyydytti minut. Tie oli hyväkuntoinen ja liikennettä vähän.

Onneksi matkalla oli kahvi- ja ruokapaikkoja ja hyödynnettiin kyllä niitä ihan tosissamme. Loppumatka taisi olla iberiankinkku -aluetta, kun "tehtaita" oli tiuhaan. Yhdessä kylässä pikkupossun patsaita oli joka kadun kulmassa.

Sikoja ei ole näkynyt, nautakarjaa kyllä paljonkin tuolla vuorien juurella syömässä kuivaa heinää. Kaikki on kuivunut ja keltaisenaan. Pelloille on jo aikapäivää sitten taidokkaasti rakennettu/kasattu kiviaitoja varmasti eläinten esteeksi. Niin ikään kivistä rakennettuja eläinsuojia on paljon. Suojat olivat osittain romahtaneet, osittain varmaankin edelleen käytössä.

Meidän majoitus oli pienessä Cantagallon kylässä keskellä ei mitään. Majoituspaikan rouva sanoi, että kauppa on kirkosta oikealle. Ei löydetty mutta baari löydettiin ja hyvin takaisin majapaikkaan. Koska ilmastointia ei huoneessa ollut, yö sujui hiukset hulmuten tuulettimen alla. Mukava majoituspaikka ja kaikki tarpeellinen löytyi.

Tänään keskiviikkona lähdettiin heti kun omistaja ilmestyi maisemiin ja oltiin syöty aamupala. Oltiin kartasta tutkittu päivän matkaa ja todettu, että nyt on helppoa tulossa. Ja alku sitä olikin. Kahdenkymmenen kilometrin lasku oli niin hienoa 36 asteen lämpötilassa. Nousua ei mitenkään merkittävästi ollut - muutama sata metriä - koko päivänä, mutta se aurinko.

Kokista meni muutama litra ja syömässäkin käytiin. Maisemat mitä upeimmat aamusta alkaen lievine nousuineen ja laskuineen. Taakse jäi suurimmat vuoret, edessä kumpuileva maasto.

Aurinko paistoi ensin vasemmalta ja iltapäivän suoraan edestä, +46. Loppu oli tuskaista taapertamista, mutta päästiinpä vaan majapaikkaan. Kovalle otti tämä päivä eilisen jatkoksi ja huomisesta ei vielä tiedä.

Nyt ollaan mukavan nimisessä pienessä kylässä, Grimaldossa. Kuten arvata saattaa, täällä ei ole tähän aikaan kumpikaan kahdesta baarista auki, toinen aukeaa kello 20.30 ja toinen on keskiviikkoisin suljettu. Ruokaa saisi tuosta toisesta, mutta tuskin jaksetaan edes mennä siihen aikaan syömään. Kauppaa tällä kylällä ei ole.

Mutta meillä on kaikki ihan hyvin. Käytiin suihkussa, otettiin päikkärit ja nyt nautitaan olostamme - vähän nälkäisinä kuitenkin - tekemättä juuri mitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti