Aranda de Duerto - Tubilla del Lago - Ciruelos de Cervera - Tejada - Lerma / 62 km

La 27.5.2023

Me nukuttiin kuin tukit yön yli ja herättiin uuteen päivään nälkäisinä ja valmiina jatkamaan matkaa. Tänään lauantaina ajeltiin kauniissa, kumpuilevissa maalaismaisemissa. Välillä ohitettiin pienen pieniä kyliä ja yhdestä löydettiin jopa baari. Samaiseen baariin sattui paikallinen fillaristi, joka ihastui etulaukkuuni siinä määrin, että lähti saman tien tilaamaan sellaista itselleen.

Sää oli aamulla viileä ja pilvipoutainen. Päivän mittaan lämpötila nousi mutta pysytteli kohtuudessa eli noin +20 asteessa. Yhtään kertaa ei ole vielä tullut painostavan kuuma olotila ajaessa. Saattaa alamäissä olla jopa viileää ja juomaksi on riittänyt vesi. Tänään muuten keskituntinopeuskin oli reippaasti yli meidän normaalin eli 16,5 km/h, kiitos myötätuulen ja laskujen. Yleensä se on vähän yli kympin/h.

Alkumatka oli nousua noin puoliväliin, loput myötätuulen siivittämänä alamäkeä (huipussaan 56 km/h). Ei paljon tarvinnut polkea, sen kun antoi mennä kun liikennettäkään ei ollut, hieno fiilis. Meidän ajama tie kiersi kaukaa moottoritien ja sen reunassa mahdollisesti kulkevan huoltotien vaikka aluksi yritinkin ehdotella Google Mapsin reittiä. Eilenhän me vähän käytettiin sitä ja mentiin sananmukaisesti ojasta allikkoon valintojemme kanssa. Eikä ollut ensimmäinen kerta mutta toivottavasti viimeinen.

Tuolla matkalla ihastelin ja napsin kuviakin niin uskomattoman kauniista unikkopelloista. Sitten me nähtiin yhden huipun päällä korppikotkapariskunta. Toinen niistä lähti lentoon mutta kuvaa en ehtinyt nappasta. Muutenkin näkee paljon suuria kotkia ja pikkulintuja, kauriina ja yksi mäyrän raato. Karjaa ei paljon näy, mutta hajusta päätellen niitä riittää näillä seuduilla.

Iltapäivällä tultiin Lermaan. Täällä on kauniita vanhoja rakennuksia ja muurin ympäröimä vajaan 3000 asukkaan kaupunki. Käytiin syömässä ja kävelemässä tuolla mukulakivikaduilla. Jari söi morcilla de Lerma -satsin, joka on paikallista mustaamakkaraa. Hyvää kuulemma oli. Jari on muutenkin paljon, paljon rohkeampi ja innokkaampi minua maistelemaan uutta ja ihmeellistä. Lautasella on ollut niin mustekalaa kun paikallisia herkkuja, joista ei ole edes tietoa, mitä ovat.

Sää tänään aurinkoinen/puolipilvinen, kohtalainen itätuuli ja lämpötila aamun +10 päivän +23 asteeseen, illalla vähän satoi ja huomiseksi on luvassa sadetta enemmänkin iltapäivällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti