Myrskyn kourissa

Santo Tome del Puerto - Duraton - Navares  de Ayuso - Navares de las Cuevas - Moradillo de Roa - Aranda de Duero / 91 km

Pe 26.5.2023

Yö kuunneltiin kun parvekkeen tuolit valuivat milloin oikealle, milloin vasemmalle. Silloin kun ne olivat oikealla, meitä odottaisi myötätuuli. Aivan karmea myrsky yöllä rankan vesisateen kera, aamulla jäljellä oli vain pelottavan voimakas myrskytuuli.

Aamupalan jälkeen lähdettiin kohti Aranda de Dueroa, näin luultiin, mutta todellisuudessa suunta oli ihan jotain muuta. Vaihtoehtoja ei edes paljon suuntien suhteen ollut, koska se moottoritie kummitteli siinä vieressä. Mutta joka tapauksessa, me lähdettiin väärin ja ajettiin hutiin kaikkiaan reilu kymmenen kilometriä. Tuuli paiskoi meitä hutimatkan menosuunnassa pahasti oikealle eikä uskaltanut alamäkiäkään laskea kun toinen jalka maassa. Kun huti huomattiin, käännyttiin ja vastassa olisikin sitten vastatuuli ja pyörä kuskeineen oli pidettävä vankassa kenossa tuulen suuntaan. Vettä satoi vähän ja päällä kaikki ne vähäiset saderomppeet. Näin jälkikäteen ajatellen keli oli vaarallinen ajella puuskaisesta sivu- ja vastatuulesta johtuen eikä milloinkaan olla moisessa säässä ajeltu aiemmin.

No joka tapauksessa palattiin lähtöruutuun ja aikaimme pyörittyämme eri tienpätkiä tunnustellen, löydettiin tie, jota pitkin päästiin jatkamaan matkaa. Kiertämistä tuli muutama kymmenen kilometriä, mutta kun täällä tuon moottoritien viereinen huoltotie oli hiekkatietä, sitä ei lähdetty. Ainoa mahdollisuus oli valita kiertomatka.

Kaunista maalaismaisemaa kyllä olikin, ei käy kieltäminen. Raskaita pitkiä nousuja, mutta muuta liikennettä vähän. Puolivälin jälkeen alkoi alamäki, mutta tuuli vähän haittasi laskeutumista. Matkalla oli paljon hurmaavia unikkopeltoja, kallioita, luolia ja peltoja. Alto de la Serrezuela oikea korkeus on 1330 m, mutta kyltissä meidän menosuuntaan nähden oli 1200 m ja toiseen suuntaan 2200 metriä.

Matkalla ei ollut minkäänlaista kylää, josta olisi löytänyt vaikka kahvipaikan kaupasta puhumattakaan. Pieniä ja siistejä paikkoja maalaismaisemissa.

Nyt ollaan siis täällä Aranda de Duerossa ja lähdetään syömään. Aamulla jatketaan matkaa kohti Lermaa kunhan ensin tie löydetään.

Meillä kaikki hyvin vaikka uupunut olo. Lämpötila heilui tänään aamun +9 ja iltapäivän +15 välillä. Hyvä puolipilvinen sää polkea kun ei ollut kuuma, ainoastaan mahdoton tuuli aiheutti pieniä ongelmia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti