Lerma - Santa Cecilia - Zael - Villaverde del Monte - Arcos - Burgos / 44 km

Su 28.5.2023

Huonosti nukutun yön jälkeen syötiin aamiainen ja sitten polkaistiin itsemme liikkeelle. Yöunet jäivät tosi huonoiksi, koska hostellin pahviseinät päästivät kaiken läpi naapurostosta ja ikkunat katumelun. Kuului puhe ja kuului kuorsaus, autojen ja prätkien revittely. Muuten huone oli oikein mukava ja siisti kuten myös henkilökunta.

Reitti tänne Burgosiin kulki maalaismaisemissa ja sen katseleminen alkoi jo tympiä. Olihan noita peltoja katseltu jo muutama päivä. Rauhallista oli ja kaksistaan saatiin edetä muutamaa autoa tai fillaristia lukuunottamatta, jotka samalle tiette sattuivat. Ei siellä juuri ketään asunutkaan, viljapeltoja silmänkantamattomiin. Oli nousuja kummulle ja sen jälkeen lasku ja taas nousu. Sitä samaa riitti koko päivän ja 44 kilometriä. 

Pieniä kyliä muutama ja löydettiin jopa jonkinlainen uimahalli tai vastaava, jossa oli kahvio. Kahvit ja jädet siellä ja sitten matka jatkui. Oli kyllä aika tahmea päivä ajella ja vaikka reitti itsessään ei rasittanutkaan, mutta tylsä se oli.

Täällä Burgosissa on paljon matkapyöräilijöitä. Lienevät suurin osa Camino -matkalaisia, koska reitti kulkee kaupungin läpi. Myös reppureissaajia nähtiin useampi.

Hotelliin päästiin jo puolen päivän jälkeen, suihku ja päikkärit. Pyörät saatiin tuonne kellarikerroksen varastotiloihin. Kaupungille lähdettiin kävelleen syömään ja katsomaan kaupunkia. Burgosin asukasluku on lähes 180 000, mutta missään ei ollut minkäänlaisia ruuhkia. Miellyttävä kaupunki ja komea goottilainen katedraali.

Ollaan seurattu säätiedotuksia ja joko me ei niitä ymmärretä yhtään, ei edes kuvasymboleja tai sitten täällä ei osata ennustaa säätä.


Kuitenkin joka ikiseksi päiväksi meidän reitille on luvattu sadetta ja ainoa sade, joka ollaan saatu niskaan oli se karmea keli keskiviikkona. Saattaa olla, että täällä on ehkä öisin satanut vähän, mutta se ei ole meitä haitannut.

Luin jostakin, että kaupungin vuoden keskilämpötila on +11, kylmin kuukausi tammikuu +3, lämpöisin heinäkuu +19 ja sateisin toukokuu. Ei tässä mitään sateita kaivata mutta ei myöskään helteitä. Näin on ollut hyvä: puolivarjoinen ja noin +20. Kun tuonne kaupungille lähdettiin, kumpikin paleli. Tuuli on raaka vaikka se ei kovasti tuulekaan.

Tänään sää oli puolipilvinen, lämpötila aamun +11 iltapäivän +19, vähäistä myötätuulta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti