Burgos - Temino - Lences - Terminon - Ona - Trespaderne / 72 km

29.5.2023

Ikimuistoinen ajopäivä. Niin häkellyttävän kauniita maisemia, ettei sanotuksi saa.

Aamulla melko suora reitti kohti Trespaderneä. Ei ruuhkaa eikä hutiajeluja. Aamiainen syötiin hotellissa, ja hyvä olikin sillä matkalla ei juuri ostettavaa ollut. Kaikenlaiset painajaiset ja omituisuudet siivittivät yöunia, joten aika huonosti nukuinen.

Nyt ollaan oltu viikko täällä Espanjassa. Mutsille lupasin lähettää kortin joka ikisestä paikasta josta sellaisen löydän. Tähän päivään saakka korttia ei ole löytynyt puhumattakaan, että postimerkkejä olisi voinut ostaa. Niitä myydään yleensä tupakkakaupassa ja postissa, mutta aina kun me kohdalle satutaan, ovet ei aukene.

Meidän ajot alkoi normi maalaismaisemissa, mutta puolivälin jälkeen oltiinkin vuoristossa. Ei isoja nousuja vaan sellaista mukavaa ja helppoa nosua ja laskua. Maisemat muuttuivat ennen Onaa merkittävästi ja aivan häkellyttävän kauniit vuoret nousivat tien molemmin puolin.

Matkan varrelle sattui kolme lyhyttä tunnelia, joista se viimeinen päästiin kiertämään ja ihastelemaan vuoria. Kuinka ihmeessä nuo vuoren rinteet on voineetkaan kehittyä ajansaatossa? On luolaa, onkaloa, hyllyä ja vaikka mitä ja värimaailma mitä mahtavin.

Vaihdoin sen sata kertaa vaatteita kun toisinaan oli kylmä, toisinaan kuuma (nousuissa). Matkalla tänne Trespadernaan loppumetreillä alkoi sataa ja ukkostaa, kastuttiin. Muuten koko päivän oli mukava puolipilvinen sää mutta vastatuulta.

Huomenna on pitkä ajomatka, reilu 90 kilsaa. Sitten ollaankin jo hyvin lähellä Biskajanlahtea ja viikon puolivälissä vietetään pari yötä Bailbaossa.

Kaikki hyvin täällä. Lämpötila aamun +10 iltapäivän +24, poutaa aina majoittumiseen saakka, illalla ukkosta ja sadetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti