Trespaderne - Medina de Pomar - Alto de los Tomos - Ramales de la Victoria - Limpias - Hazas - Liendo / 88 km

30.5.2023

Aamupala hostellissa ja sen jälkeen lähdettiin polkemaan kohti Liendoa, johon oli varattu seuraavan yön majoitus. Lämpötila oli noin +10 astetta ja onneksi laukusta löytyi pitkälahkeista pöksyä ja

merinovillainen paita. Maisemat muuttuivat, nyt oli paljon vihreitä vuoren rinteitä ja lehmiä sekä hevosia rinteillä.

Alkumatkassa oli vähän nousua aina 920 metriin, mutta sitten alkoi kaksikymmentä kilometriä jatkuva jyrkkä lasku. Uskalsin tosi reippaasti laskea ilman, että jarrut on koko ajan pohjassa. Oli kyllä niin hienoa ja se kruunasi muuten melkoisen raskaan ja pitkän päivän. Olihan tuolla edessä tulossa vielä melkoisia koettelemuksia nousujen muodossa, mutta tuossa vaiheessa niistä ei juuri välittänyt eikä oikeastaan tiennytkään.

Käytiin lounaalla Ramales de la Victoriassa, koska lämpimä ateria ovat jääneet väliin muutaman päivän. Kaupasta ollaan jotain pientä osteltu ja syöty. Ei kyllä ole nälissäänkään ollut, tukeva aamiainen on kantanut pitkälle.

Nyt kun ollaan täällä lähellä rannikkoa, täällä on kesä paljon pidemmällä kuin muutama sata kilometriä sisämaassa. Täällä Liendossa on esimerkiksi appelsiinipuussa hedelmiä ja pihjoilla kasvaa palmuja. Ei näkynyt aiemmin.

Matkaa on kertynyt tähän päivään saakka 503 kilsaa ja 35 tuntia. Ensi viikon alussa me lähdetään jo etelää kohti.

Madridissa ja Murciassa on ollut eilen ja ehkä vielä tänäänkin mahdottomat sateet tulvineen. Me ollaan vältetty nämä sikasateet toistaiseksi, mutta sitähän ei tiedä, milloin saavuttavat.

Tänään sää helli meitä vähän liikaakin: aamun +10 asteesta iltapäivän +25 asteeseen, aamupäivä puolipilvistä ja iltapäivä aurinkoista, vastatuuli koko matkan (raivostuttavaa).

Meillä kaikki hyvin. Nyt nukkumaan ja katselemaan omituisia unia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti