Liendo - Islares - Cerdigo - Castro-Urdiales - Miono - Onton - Muskiz - Ortuella - Bilbao / 55 km

31.5.2023

Aamulla herättiin vähän vajaa seitsemän sumuiseen ja tihkusateiseen aamuun. Pakattiin kamppeet ja lähdettiin sadeasut päällä polkemaan tietä N634 kohti Bilbaota. Jyrkkää nousua riitti heti alkumetreillä ja sadeasuisena ja +18 asteen lämmössä kapuaminen olikin koettelemus. Olisi ollut kyllä ilman sadeasujakin, mutta ne yllä tuplahikistä.

Melko pian sade lakkasi mutta pilviverho peitti taivaan. Olipa upea hetki nähdä Biskajanlahti ja mitä pidemmälle ajettiin, sitä hienoimmiksi maisemat muuttuivat. Upeat jylhät rannat ja täällä on sekä appelsiineja että sitruunoita puissa ja palmuja pihoissa.

Tällä meidän käyttämällä tiellä oli välillä liikennettä ihan mahdottomasti, suuria rekkoja. Hetkittäin sai ajella ihan rauhassa. Lähellä oli moottoritie, jossa näytti tunkua olevan. Aina kylään/kaupunkiin saavuttaessa suma oli valmis kun me tukittiin tien eikä autot päässeet ohi. Mentävä vaan oli eikä uskaltanut paljoa hidastella tai vilkuilla. Mutta eivätkä nuo autoilijat mitään elämää pitäneet, ovat niin tottuneita pyöräilijöihin. Voi sitä meteliä Suomessa, jos olisi fillaristi esteenä autojen vauhdille. Tarkoittaakohan tuo liikennemerkki pyöränkuva/60 ihan oikeasti sitä, että fillaristi saa posottaa kuuttakymppiä. Taitaa tuokin kuva olla napattu jostakin pienemmästä noususta, joten meidän ei ainakaan tarvitse olla huolissamme siitä, että ylinopeussakkojen vuoksi jouduttaisiin kahnauksiin paikallisen poliisin kanssa. Tämään vuoden Ranskan ympäriajo alkaa täältä, kuten paidasta huomaa.

Nyt kun ollaan maassa, josta Suomeen roudataan valtavat määrä mm. tomaatteja, ihmettelen vaan, että täällä ei näe mitään salaattia, kurkkua tai tomaattia paprikasta puhumattakaan esimeriksi aamiaisella. Aamiaiset toki ovat ihan riittäviä ja maittavia, mutta kyllä kaipaisi leivän päälle jotakin muuta lisuketta kinkun tai juuston lisäksi. Lounassalaateissa, joita minä harrastan, on salaatin lehdet ja pari siivua tomaattia, ei kurkkua mutta maissia kyllä.

Tänne Bilbaoon tultiin iltapäivän ruuhkiin, vai aiheutettiinko me ne? Hankalaa ja pelottavaa oli, varsinkin nuo liikenneympyrät. Lähempänä keskustaa siirryttiin jalkakäytävälle ja osa matkaa ajettiin, osa käveltiin. Ihan hyvin löydettiin tämä majoituspaikka, joka on sillä lailla helpossa paikkaa, että se on ihan tuon joen varressa. Käytiin syömässä ja kiertelemässä kaupungilla. Täällä on kauniita ja pirteän värisiä taloja, upeita parvekkeita ja palajon ihmisiä.

Huomenna meillä on ansaittu lepopäivä täällä Bilbaossa. Tutustutaan kaupunkiin kävellen ja pidetään fillarit täällä hostellin tiloissa.

Tänään lämpötila kohosi +25 aamun +17:sta. Aamusta tihuutti sadetta, muuten pilvipoutaista ja hiostavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti