Alfaro - Tudela - Cabanillas - Fustinana - Cortes - Mallen - Agon - Magallon / 67 km

9.6.2023

Meidän viimeöiseen majoitukseen kuului aamiainen, joten se nautittiin Alfarossa. Sitten pakattiin pyörät ja lähdettiin myötätuulessa polkemaan kohti Magalloa.

Täällä on huikeat maisemat. Ajeltiin Bardenas Reales luonnonpuistoalueen reunoja, jossa rankkasateet ovat muodostaneet kipsistä ja savesta koostuvan maaston. Leveät tasangot ovat välillä rotkoja, kallioita ja kukkuloita, jotka nousevat jopa 600 metriin. Alue tarjoaa suojan noin 24 peto- sekä arolinnulle. Voin vain kuvitella sitä käärmeiden ja liskojen määrää, joka alueella asustaa. Liskoja näkyikin tien vieressä vilistämässä kuten myös kaneja, jotka vetivät tuhatta ja sataa kun kohdalle osui.

Cortesin kohdalla laitettiin vauhtia kinttuihin, koska ukkonen jyrähteli mustine pilvinee selän takana. Kahdentoista kilometrin verran vedettiin karkuun, sitten kurvattiin baarin katokseen ja syömään ja onnistuttiin kuin onnistuttiinkin välttämään sade.

Maasto oli ihan mukava ajella, ei pitkiä nousuja mutta ei myöskään laskua. Liikutti tosi pieniä hyväkuntoisia teitä, joten liikennekin oli vähäistä.

Nyt ollaan Magallonissa mukavassa ja siistissä hostellissa. Ollaan ensimmäiset suomalaiset matkalaiset tähän putiikkiin majoittuneita. Vaikea kuvitellakaan, että tänne syrjään olisikaan mitään turistiryntäystä, vaikka kaikki on kohdallaan. Mutta kun tuo moottoritie menee tuossa lähellä ja imaisee matkalaiset joko Zaragosaan tai sitten Pamplonaan. Sääli sekin, jää paljon näkemättä.

Tänään oli tosi hellettä, aamun +18 iltapäivän +33 asteeseen, aurinko paahtoi aikaisansa, mutta oli myös tuo ukkosen uhka sateineen. Juomaa kului, edelleen pärjätään vedellä. Meillä kaikki oikein hyvin ja matka jatkuu yön yli nukuttuamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti