Pamplona - Tafalla - Olite - Peralta - Alfaro / 92 km

8.6.2023

Pamplona oli oikein mukava, siisti ja vihreä kaupunki. Meidän majoitus oli lähellä jokea, lähellä puistoa ja lähellä kaikkea. Kierreltiin eilinen päivä pitkin kaupunkia useampaan otteeseen ja vain nautittiin olostamme.

Käveltiin "härkäjuoksu"katu ja ihmettelin jälleen kerran, että kuinka näin mukavat ihmiset voivatkaan olla niin kovin julmia härille. Se, että härkäjuoksutta loukkaantuu muutama ihminen lähes 3000 osallistujasta, ei ole mitään siihen verrattuna, että härät pääsevät tuon 800 metrisen juoksurupeaman jälkeen hengestään. Niille se ei ole oma valinta kuten ihmisille.

Tänään torstaina sitten herättiin aikaisin ja lähdettiin kohti Alfaroa, jossa oli seuraava majoitus. Maisemat muuttuivat ja nyt alkoi näkyä ruskeita, auringon kuivattamia peltoja, hylättyjä tehdashalleja mutta paljon myös viiniviljelmiä. Asutusta ei juurikaan koko matkalla ollut, pieniä kyliä todella harvakseen. Tie oli ihan ok, se kulki moottoritien reunaa ja liikenne oli välillä jopa siedettävää. Lounastettiin matkalla ja pidettiin muutama tauko.

Vaikka meillä oli päivän huili ajamisesta, jalat huusivat armoa aina kun joutui pinnistelemään. Nousut ei onneksi koville ottaneet, mutta jo yksin portainen nousu tekee niin kipeää, että tekisi mieli kontata loppumatka. No, kyllä ne siitä taas aikanaan tasaantuvat nyt kun ollaan taas monta päivää peräkkäin liikkeellä mitä erilaisimmassa maastossa.

Tämä Alfaro on vajaan 10 000 hengen kaupunki La Riojan kunnassa Pohjois-Espanjassa. Täällä on valtava San Miguel Arcangelin kirkko, jonka rakentaminen keski sata vuotta 1500- ja 1600-luvuilla. Kirkon edustalla oli aukio, jossa näin iltaisin oli paljon kaupunkilaisia tapaamassa toisiaan.

Kaupunki tunnetaan erityisesti Alfaron haikaroista. Yli 120 pesää ja 500 haikaraa pesivät San Miguel Arcangelin kirkon katolla. Kaupungissa on tällä hetkellä maailman suurin ubaani valkohaiakarayhdyskunta, joka sijaitsee yhdessä rakennuksessa. Pesimäkauden aikana Alfaron taivas on täynnä haikaroita kuljettaen materiaalia pesiin ja ruokaa poikasillelen.

Meillä on kaikki hyvin. Aamulla sää oli niin viileä, että ajattelin pistää sukat sandaaleihin mutta jätin sen kuitenkin tekemättä. Takin vedin päälleni. Koko päivän oli pilvistä ja kova, puuskittainen tuuli oli vastainen. Lämpötila oli aamun +17 illan +23 asteeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti