Oiartzun - Irun - Hendaye/Ranska - Irun - Oiartzun / 40 km

5.6.2023

Aamulla lähdettiin polkemaan kauheissa ruuhkissa kohti Espanjan ja Ranskan rajaa. Ihan pikavisiitti tehtiin ja käytiin Jari uittamassa Ranskan puolella. Noista ruuhkista vielä, että ei kai täällä sellaista hetkeä olekaan, ettei jatkuvaa autojonoa olisi. 

Aika paljon jouduin taas liikenneympyröissä odottelemaan mukamas turvallista väliä, että ehdin juosta tai polkaita oikealle kaistalle ja kurvaamaan sinne minne pitääkin. Sellaiset ympyrät ovat minulle kauhistus, jossa ei ensimmäisestä liittymästä poistutakaan vaan joutuu ajamaan yhden tai useamman ohi. Se on niin pelottavaa. Ei uskalla vetää keskellä kaistaa eikä varsinkaan kaistan vieressä.

Hendayen pieni ranskalainen merenrantakaupunki oli oikein söpö ja siisti. Varsinkin kaupungin rakennukset olivat näyttäviä. Uimarantaa riitti muutaman kilsan. Sinne se Jarikin halusi pulahtaa, mereen. Nauratti niin kun ajattelin, että siellä se valkoinen valas taas kastautuu. Liekö ollut vakoiluvalas, yhtä valkoinen ainakin oli.

Käytiin syömässä pienessä ravintolassa ja sitten olikin jo aika lähteä paluumatkalle ja kohti hotellia. Matkalla tsekkattiin vielä tie, jota pitkin huomenna olisi tarkoitus lähteä ajelemaa kohti Pamplonaa. Tulee pitkä ajomatka ja ukkostakin on luvattu. Tuolla etelässä, Madridissa ja ainakin Salamancassa on taas ollut hurjat sateet ja tulvat. Valenciassa oli satanut rakeita senttitolkulla. Huh, toivottavasti vältytään.

Naapurille terkkuja ja kiitos nurmikonleikkuusta. Kun kysyit eksyttiinkö Ranskan reissulla, niin kyllä. Eksyminen alkaa olla enemmänkin sääntö kuin poikkeus meidän matkoilla ja ihme olisi, jos edes yksi "etappi" menisi ilman sähläämistä.

Sää täällä oli tänään todella hiostavan kuuma ja puolipilvinen. Onneksi huoneessa on ilmastointi ja saa yöski viilennystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti