Santa Cruz de Moya - Manzaneruela - Graja de Campalbo - Talayuelas - Sinarcas - Utiel - Requena / 70 km

14.6.2023

Eilisillan haaste eli ruokakaupan ja -paikan löytäminen osoittautui odotetusti haastavaksi. Kylän ainoa pieni kauppa oli juuri tiistai-iltaisin suljettu ja ne kaksi ravintolaa/pubia aukasivat ovensa kello 19 jälkeen. Koko päivänä ei oltu syöty kuin matkalla ns. aamiainen, joten molemmilla oli kiljuva nälkä. Hätäpäissään ja suurempaan nälkään vedettin mukana kulkeneet tonnikalasäilykkeet hotellihuoneessa, kyytipoikana vesi. Käytiin aika monta kertaa tsekkaamassa ravintolan ovi kun mitään aukioloaikoja ei ollut ja viimein onni suosi. Syötiin tuhdit tonnikalasämpylät ja ranskalaiset, lasi viiniä päälle.

Entäs sitten tänään keskiviikkona. Meitä odottikin pirunmoinen nousu heti kun pyörän päälle hypättiin. 750 metristä noustiin 1060 metriin kuuden kilsan matkalla ja aikaa tuon vääntämiseen meni reilu tunti. Tie kiemurteli vuorenseinämällä, muutama auto liikkellä ja yksi possurekka. Maisemat olivat ihastuttavat ylhäällä, paljon havupuita. Tuuli niin kovaa, että puissa humisi.

Kun tuosta noususta selvittiin, alkoi 65 kilsan lasku johon kyllä mahtui muutama helpohko nousukin. Tänään meidän menoa siivitti 4-5 metriä/s pohjoistuuli. Se tuntui luissa ja ytimissä ja minä vilukissana kaivoin päälleni merinovillaa ja sen päälle vielä ohuen tuultapitävän takin. Varpaat paleli sandaaleissa. Kuuma tuli vasta täällä Requenassa.

Matkalla paljon viiniviljelmiä, joiden suoria istutusriviä ihastelen. Minä kun en ole onnistunut meidän pihan kolmea marjapensasta saamaan suoraan linjaan.

Tuuli oli niin hillitön koko lasku- eli loppumatkan, että minusta meidän etenemistä ei pidä edes kutsua pyöräilyksi. Sen kun seisoi speduilla tai istui satulassa, maasto ja tuuli hoiti loput. Ei montaa polkaisua loppumatkassa tarvittu. Hienoa ja helppoahan se kyllä oli, mutta ei mitään pyöräilyä. Jari oli eri mieltä asiasta: "Ei riemulla rajaa kun pyörällä ajaa".

Sää oli aamulla viileä (+10), puolipilvinen ja sumuinen, päivällä aurinkoista ja tuulista, lämpötila täällä kaupungissa +31.

Huomenna Valenciaan. Ja sehän tietää melkoista sutinaa ja sompaamista hotellia etsiessä valtavassa kaupungissa. Meillä on kyllä varaus olemassa, mutta että sen sitten löytää edes kohtuudella, olisi iloinen yllätys kaikille eikä vähiten meille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti